Следвайте ни

Учителят-блогър издава нова книга, среща силна подкрепа

viber icon

Нова, четвърта поред книга е подготвил за издаване пазарджишкият учител-блогър Илия Михайлов, като приходите от нея отново ще бъдат дадени за благотворителност. Работното заглавие на томчето е "Ежедневности". То ще включва 30 от неповторимите човешки разкази на педагога, събуждащи доброто в душата на читателя. Към всеки от тях ще има илюстрация на художничката Дияна Николова, а корицата отново ще подготви младата и талантлива художничка Катрин Малинова. Редактор е Георги Спасов, а коректор – Жана Цветанова.
Първите три книги на обаятелния учител – „Побързай“, „Когато вали“ и „Автобус за някъде“, бяха финансирани от Общината, а приходите бяха дарени за обществени каузи или за лечение на тежко болни хора. И трите тиража не стигнаха за всички желаещи да ги имат в библиотеките си. Включително последната, която излезе от печат в разгара на пандемията и това затрудни представянето и разпространението й.
Сега обаче авторът преценява, че в такъв труден момент няма моралното право да очаква помощ от Общината. Затова публикува съобщение във фейсбук профила си, че търси спонсори за финансирането на проекта. А постъпленията ще бъдат преведени на някоя от фондациите за подпомагане на онкоболни деца.
Въпреки корона кризата и въпреки повсеместните страхове от предстояща стагнация само за два дни се намери кой да финансира отпечатването на „Ежедневности“ – ясен знак, че и това издание на учителя-блогър е очаквано с интерес от пазарджиклии. Предложение за подкрепа е дошло от Емилия Динкова и фирма „Стар Нейлз България“. Дамата е съвременен меценат, който дълги години подпомага българския детско-юношески спорт, женския волейбол, множество каузи, творци и артисти. Голям жест в името на каузата са направили и от печатница „Беллопринт“, където предстои да бъде отпечатана книгата.
„За мен е огромна чест!“ – с благодарност отбелязва авторът и загатва, че първите 100 човека, поръчали четвъртия сборник с разкази, ще получат подарък.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай