Следвайте ни

Учител влезе в TikTok, за да откаже децата от опасни игри

Провокиран от гълтането на магнити и лягането пред коли, педагогът реши да въздейства на малките с това, което те харесват

viber icon

Пазарджишкият учител и блогър Илия Михайлов за пореден път намери път към децата, провокиран от нова опасност - безумните предизвикателства в TikTok, които карат малките да рискуват живота си. За да се противопостави на тази мода, педагогът ги предизвика да излязат от „балона“ на виртуалния свят и да не бъдат зомбита, също с видео в TikTok.

 

Обръщението на Михайлов се появи в петък, първо в профила му в TikTok, а после - и в блога му във Фейсбук. Хората и сега усетиха, че той търси и намира правилния път към детските души, както пролича от многото коментари, реакции и споделяния в мрежата.

Пред „Марица“ популярният блогър разказа, че точно това е целял - да въздейства на подрастващите с най-харесвания от тях начин - видео, в най-посещаваната от тях мрежа - TikTok.

„Всъщност моето предизвикателство към децата, ако мога така да го нарека, бе да не се поддават на опасни провокации, да са разумни и предпазливи, да не рискуват живота и здравето си в името на това да спечелят още два лайка или още двама последователи - казва учителят. - Да не бъдат зомбита, да излязат от виртуалния балон и да се върнат в реалния живот, защото той е наистина прекрасен!“.

Педагогът бил поразен от двете най-актуални сега рискови предизвикателства - деца лягат на пътя пред движещи се автомобили или гълтат магнити, нанасящи тежки поражения по вътрешните им органи. Понеже не се знае кой разпространява тези видеа и кара малките да вършат безумия, които може да бъдат фатални, пазарджиклията решил да опита по доказан начин - като поговори приятелски на подрастващите.

Всъщност учителят общува с тях по всички виртуални канали още преди да му се наложи да преподава дистанционно и е оценил предимството на тази комуникация - тя е въздействаща за учениците. Заради тях наскоро си направил профил и в TikTok. Бил изненадан колко много деца има в тази мрежа.

Разказва, че в училище „Георги Брегов“, където работи, неведнъж е виждал малчугани да изпълняват предизвикателства, но само безобидни - танци. Веднъж дори го дръпнали пред камерата на телефона да танцува. Но ако това било забавно и разтоварващо, то не така стоят нещата с лягането пред колелата на автомобил или гълтането на магнити.

„Всички - и учители, и родители, сме длъжници на децата. Явно не общуваме достатъчно с тях, явно не задоволяваме душевните им потребности, щом търсят заместител и забравят за собствената си безопасност“, казва педагогът.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?