32

Учител получава пари за интерактивен екран, без да е обявил кампания

Над една трета от сумата е събрана, само вчера са получени 5 дарения

Обичаният пазарджишки учител и блогър Илия Михайлов започна да получава дарения за закупуване на интерактивен екран за учениците си, без дори да е обявил кампания, нито да е отправял призив за това. Нещо, което вероятно се случва за първи път, но не е неочаквано - преподавателят от местното училище "Георги Брегов" е известен най-вече с това, че каквото и да предприеме, го прави с благотворителна цел и помага на смислени каузи или сам ги организира. Така само вчера, когато беше рожденият му ден, една от най-приятните изненади са били пет парични постъпления. С тях събраната сума става малко над 2496 лева, а общо са необходими 7000 лева.

"Безкрайно съм благодарен на всички хора, които ми оказват тази подкрепа! За мен тези жестове означават много!" - коментира пред "Марица" Илия Михайлов. Той е трогнат от факта, че много от даренията са от деца и родители, както и от бивши бреговци, обичащи своето училище. Всички постъпления до момента са от хора, които не са богати, но явно осъзнават истинската стойност на едно такова добро дело.

За намерението на учителя сам да осигури парите за интерактивния екран се разбра, когато той обяви, че кандидатства за участие в "Стани богат" и си поставя за цел да спечели поне 7000 лева. Още преди да бъде одобрен, хората, които го познават, предрекоха, че необходимата сума ще се събере преди участието му в предаването. Явно тази прогноза скоро ще се сбъдне.

"Децата имат нужда от интерактивен екран, защото той позволява уроците да им бъдат представяни по забавен и интригуващ начин и така да ги усвояват по-лесно. Очите им грейват, когато видят нещо толкова различно от сухото и скучно преподаване. Заради тях ще го направя! Струва си! Те заслужават най-доброто!" - коментира още преподавателят.

Дори седемте хиляди да се съберат обаче, Михайлов е твърдо решен да играе в "Стани богат", ако бъде одобрен. Каквато и сума да спечели от предаването, тя също ще бъде дадена за благотворителност. По думите му, има много хора, които се нуждаят от подкрепа и има много каузи, за които си заслужава. Единствените му опасения са, че може да се притесни пред камерата, а това да отнеме шанса му за успешна игра. Зарича се да даде всичко от себе си, за да запази самообладание, да играе на сигурно, да използва всички жокери и да направи всичко възможно, за да спечели колкото може повече за поредната си благородна кауза.

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?