32

Ученици от СУ „Нешо Бончев“ бяха гости на Отделението по образна диагностика и Лабораторията по микробиология

Две групи ученици – дванадесетокласници и единадесетокласници с учителите си г-жа Иванка Талева и г-жа Мариела Варадинова, се запознаха отблизо с работата в Отделението по образна диагностика и Лабораторията по микробиология. Учениците са в паралелки с профил на засилено изучаване на природни науки и проявиха искрен интерес към работата на лекари, лаборанти, биолози.

Медицинският физик Николай Финджиков запозна учениците отблизо с рентегеновия апарат, компютърния томограф, мамографа и ядрено-магнитния резонанс, акцентирайки върху възможностите за развитие в личен и професионален план на тийнейджърите, предоставяни от „Уни Хоспитал“.

Началникът на Лабораторията по микробиология д-р Гергана Мизгова обясни, че всички апарати в лабораторията са на световния лидер в областта на микробиологията Biomerieux. Човешкият организъм е едно цяло и всички лекари работим заедно, за да помогнем по най-добрия начин на пациентите ни, подчерта д-р Мизгова, допълвайки, че микробиологията е една от специалностите, които дават основата за по-нататъшното лечение на болните.

Визитата е част от процеса на професионално ориентиране, в който активно участват ученици и учители от СУ „Нешо Бончев“, като екипа на „Уни Хоспитал“ е активен партньор в бъдещата реализация на младите хора в медицината и различните медицински специалности.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?