Следвайте ни

Ученици от МГ с престижна награда от съревнование на БАН

viber icon

Отлично представяне и заслужена престижна награда спечелиха възпитаници на Профилираната математическа гимназия "Константин Величков" - Божидар Каменски и Калоян Пунчев от 11а клас, съобщиха от учебното заведение. Призът им е от Националната конкурсна сесия на Ученическия институт (УчИ) на БАН.
Седмата научна сесия на УчИ - БАН е проведена от 10 до 12 ноември. Неговата мисия е да въвежда изследователския подход в училищното образование.
От подалите заявка за участие над 80 проекта, са одобрени около 60 от цялата страна. 26 от тях са подготвени от 22 малки учебно-изследователски общности, с научни ръководители от БАН по проект на програма „Образование с наука“, финансирана от Министерство на образованието и науката. Някои от представените проекти са имали чуждестранни ментори.
На фона на тази конкуренция в първата за историята на УчИ -БАН секция с интердисциплинарна насоченост, екипът на МГ - Божидар Каменски и Калоян Пунчев, с ръководители Мая Зафирова и Илияна Тотлякова, е удостоен с престижното трето място.
От гимназията изказват специални благодарности на преподавателките Валентина Малинова и Дима Боева за оказаната подкрепата и съдействие. А на двете ученолюбиви момчета пожелават да бъдат все така креативни и всеотдайни.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?