Следвайте ни

Ученици от Холандия и Турция ще гостуват в СУ „Димитър Гачев”

Новини от Пазарджик и региона

viber icon
Деца от холандски и турски училища ще гостуват напролет в пазарджишкото СУ „Димитър Гачев”, а наши ученици ще им върнат визитата. Това е предвидено по проект по програма „Еразъм+”, съобщи директорът на местното школо Валери Стоянов. Основна тема е водата и многостранното й значение за живота.

От 3 до 7 април 2017 година ще бъде осъществен първият обмен на ученици, при който ученици от България и от Турция, заедно със своите ръководители-учители, ще посетят Хроутебрюк, Холандия. По време на посещението си там учениците ще наблюдават филми за управлението на водата, подготвени от техните връстници, а също така ще бъде организирано посещение на предприятия, където нагледно ще им бъде обяснено и показано как се управляват водите в Холандия. От 25 до 29 септември 2017 г. групи от холандски и турски ученици ще посетят СУ „Димитър Гачев“.

Преди месец в изпълнение на сключения договор по програмата в Холандия на среща на координаторите бяха директорът на училището Валери Стоянов и координаторът на проекта от българска страна Стоян Палийски. Тогава са уточнени основните параметри и дейности, в които ще се включат трите училища-партньори: Мартинусколеж (Хроутебрюк, Холандия), Кечиорен Анадолу Лисеси (Анкара, Турция) и СУ „Димитър Гачев“, Пазарджик./ „Пазарджишка Марица”
Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?