32

Ученически духов оркестър от Копривщица гостува на "Тематичен уикенд"

Ученическият духов оркестър към СУ " Любен Каравелов" - гр. Копривщица беше гост на  седмичната културна програма на Община Стрелча и НЧ 'Просвещение-1871" - "Тематичен уикенд" през изминалите почивни дни.

За Стрелча талантливите деца и техните ръководители не са непознати. Участието им в програмата на честването на 6 май по проекта на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - " Помни историята си, обичай родината си", направи силно впечатление на всички присъстващи, а гостуването им в августовската съботна вечер възкреси старата българска традиция на вечерните забави с градските духови оркестри.
 
Създаденото настроение и преживяно  удоволствие от изпълненията на Духовият оркестър на Копривщица се равнява на това на  най-добрите български оркестри, но това което ги отличава е онази толкова симпатична детска сериозност и вглъбеност, с която ни представят музикалното си изкуство.
 
Успехите на копривщенци в концертната им дейност в страната и чужбина разбира се,  не са случайни, а се дължат както на 70 годишната традиция, възстановена през 2009 г., така и на отличната методическа работа на диригента маестро Валентин Петков и таланта на младите музиканти.
 
Концертът на Лятната сцена в Стрелча беше  музикално бижу към което достойно се присъедини с фолклорни песенни изпълнения още едно младо дарование - 12 годишната ученичка от Пазарджик със стрелчански корени  Петя Димитрова Стефанова.
 
Петя е пра-пра внучка на участника в Септемврийското въстание от 1923 г. Гето Бальов Джумайов.
 
Ученическият духов оркестър от Копривщица остави прекрасни впечатления в стрелчанската публика, която ще ги очаква отново.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?