32

Учат читалищни дейци на “Меки умения за добри работни постижения“

 На 7 и 8 юли във Фотиново, за читалищни секретари и председатели  от Област Пазарджик,  предстои семинар на тема: “Меки умения за добри работни постижения„ Организатор е РЕКИЦ ,,Читалища,, - Пазарджик, а домакин на събитието, Фотинското читалище “Гео Милев-1930 г.“. 

Семинарът цели развиване на умения за комуникация и екипност в Регионалната читалищна мрежа, такива за широко популяризиране дейността на читалищата и приноса им за развитие на местните общности, с цел привличане на партньори, съмишленици и спомоществователи. Защото е важно публичната читалищна информация да достига до хората по начин, по който да ориентира за статута, целите, и средата на функциониране на най-старите граждански сдружения – народните читалища на България. Тези, които в Област Пазарджик са 104, като най-старото е“Виделина“ в областния град – създадено 1862, а най-новото е “Св. Боян Княз Български“, създадено през 2006 г. в Панагюрище.  

Настоящият семинар е част от обучителния цикъл “Активно читалищно лято 2022“ на РЕКИЦ “Читалища“ - Пазарджик. Темата е избрана след  проучване на  професионални интереси и обучителни потребности в Регионалната читалищна колегия. Съставът на участниците е съобразен с методиката на работа в конкретния формат,  така че да позволи активност и ангажираност на всички в групата с тренинга. И с постигане целите на обучението, а именно: надграждане нивото на компетентност от предишни подобни занимания за допълнителни умения. Времето на провеждане следва периода 20-26 юни, когато традиционно, на Кръгла маса се срещат специалисти по култура и читалищно дело,  експерти от РЕКИЦ “Читалища“ от цялата страна и местната власт - в рамките на ежегодния Национален събор на читалищата в гр. Бяла, обл. Варна. За обсъждане приоритетите на МК по осъществяването на държавните културни и читалищни политики, чрез конкретни регионални дейности по места. 

С този фокус, актуална информация за участниците представя читалищен експерт инж. Радка Енчева-Кочева във втория ден от семинара! Тогава е предвидено и запознаване на аудиторията от секретаря Ядигяр Амзова, с историята, дейността, предизвикателствата и решенията на местното читалище “Гео Милев-1930 г.“. 

*Автор - инж. Радка Енчева-Кочева, РЕКИЦ “Читалища“– Пазарджик              

*Снимка - Никола Колев

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?