32

Творчески тандем представя изкуството си в Пещера

Пазарджишкият творчески тандем Спас Киричев и Маргарита Иванова ще представят изкуството си пред публиката в Пещера. Съвместната им изложба се открива довечера от 17,30 часа, съобщиха домакините на събитието от Художествена галерия "Проф. Веселин Стайков". В експозицията са включени керамични и скулптурни творби.

Маргарита Иванова e родена в град Пазарджик. Завършила е Националната художествена академия – гр. София, специалност „Приложно изкуство – керамика". Работи в областта на кавалетната керамика, монументална и малка пластика. Член на СБХ. Председател на Представителство на СБХ – Пазарджик. Председател на ДПХ – Пазарджик. Член на международна творческа организация Creative-Kreis-International-world wide artist. Член на ДПХ - Пловдив.
Получава награда за творческо представяне на Община Пазарджик – през 2003, 2017, 2018 и 2019 година. Награда „Георги Машев“ на Дружеството на пазардишките художници – 2012 година.
Номинация за художник на годината за 2012 г.,2019 г., 2020 година.
Второ място на Международна изложба-конкурс, Пролет 2021г., „Женският образ“ в Санкт Петретбург, Русия.
Има реализирани над 10 монументални творби из цялата страна.
Организира над 20 самостоятелни изложби в различни градове на България.
От 1994 г. участва в международни и национални пленери и симпозиуми в България, Украйна, Македония, Молдова, Беларус, Крим и Русия.
Активно участва във всички изложби на секция "Керамика“ към Съюза на българските художници, в изложбите организирани от Представителството на СБХ Пазарджик, в Общите изложби организирани от Дружеството на пазарджишките художници и Общите изложби на Дружеството на пловдивските художници.
Тя е галерист на галерия „Артфорум“ в град Пазарджик.
Нейни творби притежават различни частни колекции както в България така и извън нея.

Спас Киричев е роден през 1959 г. в гр. Пазарджик.
През 1988 г.завършва Художествена академия в гр. София ,специалност "Скулптура" при проф. Борис Гондов.Член на СБХ. Получава награда за скулптура в ОХИ "Благоевград". Награда на община Пазарджик 2001г., 2013г., 2019 г.,награда на СБХ- 2016 година .Участва в изложба в град Бургведел-Германия. Член на ДПХ- Пловдив, член на ДПХ- Пазарджик. Работи в областта на монументалната скулптура и малка пластика. Реализирал е над 30 монументални творби- паметници, бюстове на известни личности, фонтани и пластики в различни градове на България.
С над 20 самостоятелни изложби из цялата страна. Участва в международни и национални пленери и симпозиуми в България, Молдова ,Крим, Беларус. Активно работещ творец.
От 1989 г. редовно участва в общи художествени изложби организирани от секция "Скулптура" към СБХ,изложби организирани от Представителството на СБХ- Пазарджик, в изложби на Дружеството на пазарджишките художници, общи изложби на Дружеството на пловдивските художници. Негови творби притежават различни частни колекции както в България така и извън нея.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?