32

Трогателно детско писмо: Дядо Коледа, искам само братчето ми да оздравее!

Малката Наташа развълнува мнозина с чистосърдечната си мечта

Момиченце в четвърти клас помоли Дядо Коледа не за подаръци и не за нещо материално, а за здравето на братчето си. Тежкото изпитание с малкото момченце очевидно рано е научило сестричката му кои са истински важните неща в живота. Посланието е мило по детски, но зряло, като писано от възрастен. Авторката е мъничката Наташа от село Ивайло.

За трогателното писмо се разбра от публикация на Ивана Пепечкова, директорка на училището в Ивайло.

"Нашите ученици вече написаха своите писма до Дядо Коледа. Но едно от тях е по-различно – писмото на Наташа от 4 клас. Едно писмо, изпълнено с много тъга, но и с много надежда. Надежда за коледно чудо, което ние вярваме, че Наташа, братчето и Кирчо и тяхното семейство заслужават да се случи и да се сбъдне тяхната съкровена мечта - написа Ивана Пепечкова.

Ето какво гласи писмото на момиченцето:
"Скъпи Дядо Коледа,
Казвам се Наташа. Въпреки че съм в 4 клас, все още вярвам в твоите чудеса. Тази година бях послушна, помагах вкъщи и се учех.
За Коледа не искам подарък, а само едно нещо – брат ми Кирчо да завърши лечението си и да оздравее. Това е единственото желание на цялото ми семейство.
Кирчо е болен от мускулна дистрофия. Той не се оплаква, въпреки болката, болниците и всички ежедневни процедури. Ходи всеки ден при един много добър батко на рехабилитация. Казва се Митко. Той е много грижовен към него.
В България лекарите не можаха да му помогнат. Ходи на лечение в Турция, където му правят вливане на стволови клетки. Мама и татко го водиха три пъти. Той започна даже да си движи ръцете и да си мърда краката. Но за последния, четвърти път, нямаме пари. Трябва още да съберем.
Мама и татко също са много добри хора. Преди години, татко намери голяма сума пари и ги върна в полицията, въпреки че събираме за батко. Ние вярваме, че ако сме добри, добрината ще се върне при нас.
Дядо Коледа, ако можеш да сбъднеш нашата мечта, ние ще бъдем най-щастливите хора на този свят.
С обич,
Наташа от с. Ивайло".

Пред “Марица“ Ивана Пепечкова коментира, че много хора в Ивайло искат да помогнат на семейството на Кирчо и Наташа, защото ги познават като почтени и добри хора. Досега три пъти са водили сина си на процедури в Турция, като финансово са се справяли почти без помощ. За четвъртата процедура обаче не успели да съберат нужната сума - около 8000 евро. Майката и бащата на детето са в България и правят всичко възможно, за да оздравее Кирчо. Техни близки пък са заминали в чужбина, за да им помагат с финансирането на лечението.

Директорката допълни, че има намерение да инициира дарителска кампания. По нейна молба родителите вече са предоставили пълен набор от медицински документи, доказващи, че Кирчо има официално поставено диагноза, че не може да му бъде осигурено лечение в България, че са проведени три от нужните процедури в Турция, както и оферта, от която се вижда каква е цената на четвъртата. Ако родителите приемат, скоро ще бъдат обявени банкови сметки за събиране на дарения.

Мнозина са готови да помогнат. 

"Толкова е трогателно. А таткото - поклон пред чистото му сърце. Да събираш пари за болното си дете и да върнеш намерена сума е повече от себеуважение. По Коледа стават чудеса. Дай Боже и те да получат своето чудо - детенцето им да оздравее!" - коментират потребители в социалните мрежи.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Трябва да се помогне на това семейство

Трябва да се помогне на това семейство

16.12.2022 | 12:30

Горкото дете,дано се оправи!

Отговори
2 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?