32

Трио автокрадци на 9 до 11 години разкриха във Велинград

Трима малолетни от Велинград са установени като автори на две противозаконни отнемания на автомобили и участници в пътно-транспортно произшествие с материални щети. 

През нощта на 14 срещу 15 юни неизвестни отмъкнали паркиран пред дома на 52-годишен велинградчанин лек автомобил КИА. Мъжът подал сигнал в полицията, а малко по-късно той успял да открие возилото си в района на един от площадите в курортния град. На мястото бил извършен щателен оглед, а за разплитането на случая е сфориман екип от служители на районното управление. 

В резултат на извършените действия по разследване било установено, че автори на посегателството са три малолетни момчета на възраст между 9 и 11 години, всичките от велинградския квартал "Асфалтова база". Тримата били улеснени от факта, че автомобилът не бил заключен, а ключът оставен от собственика в купето. Установено е още, че малолетните дори са предизвикали лек пътен инцидент на улица във велинградското село Драгиново. Те се ударили в тухлена стена, но за радост няма пострадали хора. При проведените беседи с тях от криминалисти и инспектори "Детска педагогическа стая" станало ясно, че на 10 срещу 11 юни са отмъкнали и паркиран в курортния град лекотоварен "Ситроен", собственост на частна фирма. След като се повозили отново изоставили возилото. 

Работата по случаите продължава, водят се преписки.   

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?