32

Трима души са задържани за отглеждане и притежание на марихуана

Трима са задържани за отглеждане и съхранение с цел разпространение на марихуана, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Пазарджик.

Акцията по тяхното установяване и задържане е проведена от служители на сектор ”Противодействие на криминалната престъпност” при ОД МВР - Пазарджик под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Екипи от криминалисти извършили претърсване в жилища, обитавани от трима жители на Ракитово. В къщата на 52-годишен мъж органите на реда открили добре оборудвана и подготвена за отглеждане на канабис домашна наркооранжерия. В нея били засадени в саксии 51 растения от рода на конопа с височина между 40 и 50 сантиметра. Помещенията били оборудвани с необходимото елзахранване, системи за контрол на осветлението, температурата и влажността. Полицаите иззели общо 8.845 килограма зелена листна маса. Последвали претърсвания в жилищата на 25-годишен ракитовец и негов 36-годишен съгражданин. В двете къщи служителите на областната дирекция на МВР открили общо около 205 грама зелена листна маса от глави и съцветия, която реагирала положително на марихуана.

И тримата жители на родопското градче са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУ - Велинград. Спрямо тях е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Продължава работата по документиране на престъпната им дейност.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?