32

Трима души са задържани с наркотици, петима водачи - за шофиране с алкохол или дрога

Двама мъже са задържани за притежаване на наркотици от служители на полицейското управление в Септември и участъка в Ракитово.

Криминалисти от РУ-Септември извършили проверка в къща, обитавана от 23-годишен жител на същия град. Така органите на реда открили у младия мъж общо 31 полиетиленови пликчета-тип спейсбек, които съдържали ситно нарязана суха листна маса. След направен полеви наркотест се оказало, че това е синтетичен канабиноид.

Колегите им от полицейския участък в Ракитово засекли и проверили 25-годишен жител на родопското градче. Така станало ясно, че той носи в себе си полиетиленово топче със суха марихуана. Извършено е претърсване в жилището на младия ракитовец. Там полицаите открили още 47.8 грама със суха марихуана, която била съхранявана в кутия. И по двата случая са образувани бързи производства.

По време на засилените проверки в цялата област са засечени петима водачи, управлявали автомобили след употреба на алкохол или наркотици. При извършени проверки от служители на РУ-Пещера и РУ-Септември са засечени 37-годишен пещерец и 29-годишен от септемврийското село Лозен. Мъжете били зад волана под въздействието на наркотични вещества. Полицаи от Септември и Пазарджик спипали 61-годишен септемвриец и двама пазарджиклии на 40 и 59 години. Те  шофирали с концентрация на алкохол в издишания въздух с рамките между 1.31 промила и 2.75 промила. И петимата мъже са задържани, а спрямо тях са образувани бързи производства.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?