Следвайте ни

Три села с подписка до EVN заради токови удари

Настояват за подмяна или ремонт на съоръженията

viber icon

Подновяване или ремонт на съоръженията, така че да се спрат непрестанните токови удари - за това настояват с подписка до EVN жители на три села в Пазарджишко. Подкрепа за искането се събира в Дебращица, Паталеница и Црънча.

 

Хората в трите населени места от години имат проблеми с електрозахранването, разказва кметицата на Дебращица Латинка Вълчева. От около седмица-две обаче токовите удари много зачестили, като понякога са до 6-7 на ден. Това води до аварии в уредите и компютрите, изключване на хладилни и замразяващи съоръжения, прекъсване на интернет връзката, на работата на пощенската станция и ред други неудобства. В един от последните случаи било повредено оборудване в магазин за хранителни стоки в Црънча. Все още не е ясно дали собственикът ще претендира за обезщетение, но споменатата серия взривила недоволството и хората решили, че не може повече да бездействат.

Подписката тръгнала от Дебращица, където само за първия ден са събрани над 240 имена. В съседните села Паталеница и Црънча разбрали и сами поискали също да се включат. Така документът е достъпен в обществени обекти и на трите места. Събирането на подкрепа ще продължи и в началото на тази седмица, а до петък се очаква подписката да бъде изпратена до електроразпределителното дружество.

„Когато сме имали аварии и сме търсили служители на EVN, винаги са се отзовавали и бързо отстраняват проблемите, признава кметицата. Нямаме особени забележки към тях. Но сме в правото си да искаме качествено и безопасно за уредите ни захранване. Разбрахме, че това се случва и в Паталеница и Црънча, затова решихме да направим нещо заедно. Всичко, което искаме, е тези прекъсвания да спрат“.

Подписката продължава да събира подкрепа в кметствата на трите села, както и в местните магазини и заведения.

*Снимка - Павел Гълъбов

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?