32

Три пъти викаха линейки за припаднали членове на СИК

Центърът на Пазарджик е блокиран от автобуси и чакащи хора, някои налягаха под дърветата

Поне на три пъти днес се е налагало да се вика Спешна помощ за припаднали на опашките пред РИК членове на секционни комисии. Това разказаха пред репортер на „Марица“ служители, които се оплакаха, че работата върви бавно, а след повече от 30 часа без сън вече са на ръба на силите си. Някои от най-преуморените след поредния изборен маратон бяха полегнали по пейките във фоайето на зала „Маестро Георги Атанасов“. Други - на сянка под дърветата пред общината. Седящите наоколо пък се охлаждаха с бутилки минерална вода или се опитвала да сдобият нови сили с кафе.

„Ходих до тоалетна чак в Градската градина“ - оплака се жена, като обясни, че санитарните възли в сградата на залата са в ужасно състояние, след като са ползвани от стотици служители на СИК. „Мръсни и преливащи от тоалетна хартия“, както ги определи дамата. 

Чакащи разказаха, че работата „се закучила“ още при обработването на книжата от пазарджишките секции, които отново успели да пристигнат първи. Нямало някакви сериозни грешки и пропуски, но двойният брой протоколо и преференции си казал думата.

Около обяд пред РИК все още чакаха всички комисии от поне три общини - Велинград, Септември и Брацигово. А хората по опашките вече бяха с нагласа да останат там поне до тъмно. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?