Следвайте ни

Три акта получи кметът на Ветрен дол за запалени боклуци

Наказаният Димитър Христосков обвинява МВР-служители в превишаване на права, ще обжалва

Три акта са съставени на кмета на Ветрен дол Димитър Христосков заради запалени сухи треви, от които тръгнал пожар в сухи треви и храсти. Наказанията обаче предизвикаха гнева на местния управник, който твърди, че не е имало никакво произшествие и дори обвинява огнеборци и полицаи в превишаване на права.

Според официално подадената от полицията информация, рано сутринта на 9 септември е получен сигнал, че горят сухи триви и храсти около стадиона във Ветрен дол. На място е изпратен екип заради опасност от пожар и намиращия се наблизо горски масив. Установено е, че кметът е наредил да се запалят отпадъци, затова му е наложен акт. Поискан му е документ, но тъй като не носел, отнесъл още една глоба. Когато все пак представил лична карта, тя била повредена, за което му е наложена и трета санкция.

Пред "Марица" Христосков разказа, че отишли с петима работници да чистят стадиона заради предстоящите мачове. Тъй като той е далеч от селото, дотам не ходят сметоизвозващи машини, з​атова запалили събраните хартии, пластмаси и треви. Кметът твърди, че те били събрани на купчинки, а теренът около тях - предварително намокрен, така че нямало риск огънят да се разпространи.

Пожарната дошла, след като вече били изгорели. По нареждане на началника си обаче огнеборците не си тръгнали, а започнали да пръскат с градински маркуч, твърди още кметът. След малко и самият шеф пристигнал и започнал да се кара с Христосков, че заради такива като него екипите не смогват с всички инциденти. Той пък се ядосал и попитал защо в такъв случай пожарникарите са накарани да останат един час на стадиона при вече угаснали огнища и при положение, че нямало никакви нанесени щети или рискове.

След пререканието бил извикан кварталният, на когото Христосков не можел да покаже лична карта - не я носел, защото бил с работно облекло. Предложил да отиде до дома си да я вземе, но униформените не приели и го глобили. При представянето й по-късно в Районното в Септември пък го наказали заради пукнатина в единия ъгъл на документа от огъването в задния джоб при сядане. Тя обаче не пречела да се прочетат данните. 

Кметът е твърдо решен да обжалва и трите санкции​ веднага щом излязат наказателните постановления.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?