Следвайте ни

Три акта отнесе кметът на Ветрен дол

viber icon

Наказаният Димитър Христосков обвинява МВР служители в превишаване на права, ще обжалва веднага щом получи наказателните постановления

Три акта са съставени на кмета на Ветрен дол Димитър Христосков заради запалени сухи треви, от които тръгнал пожар в сухи треви и храсти. Наказанията обаче предизвикаха гнева на местния управник, който твърди, че не е имало никакво произшествие, и дори обвинява огнеборци и полицаи в превишаване на права.

Сутринта на 9 септември е получен сигнал, че горят сухи треви и храсти около стадиона във Ветрен дол. На място е изпратен екип. Установено е, че кметът е наредил да се запалят отпадъци, затова му е наложен акт. Поискан му е документ, но тъй като не носел, отнесъл още една глоба. Когато все пак представил лична карта, тя била повредена, за което му е наложена и трета санкция.

Пред "Марица" Христосков разказа, че отишли с петима работници да чистят стадиона заради предстоящите мачове. Тъй като той е далеч от селото, дотам не ходят сметоизвозващи машини, решили да запалят събраните хартии, пластмаси и треви. 

Пожарната дошла, след като огънят бил угаснал. По нареждане на началника си обаче огнеборците не си тръгнали, а започнали да пръскат с градински маркуч. След малко и самият шеф пристигнал и започнал да се кара с Христосков, че заради такива като него екипите не смогват с всички инциденти. Той пък се ядосал и попитал защо в такъв случай пожарникарите са накарани да останат един час на стадиона при вече угаснали огнища и при положение че нямало никакви нанесени щети или рискове.

След пререканието бил извикан кварталният, на когото Христосков не можел да покаже личната си  карта - не я носел, защото бил с работно облекло. Предложил да отиде до дома си да я вземе, но униформените не приели и го глобили. При представянето <210> по-късно в Районното в Септември пък го наказали заради пукнатина в единия ъгъл на документа от огъването в задния джоб при сядане. Тя обаче не пречела да се прочетат данните.  

Кметът е твърдо решен да обжалва и трите санкции​ веднага щом излязат наказателните постановления.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?