Следвайте ни

Тревожно: Поликлиника във Велиград е опасна за пациентите

viber icon

Във връзка със стопанисването на Курортна поликлиника – Велинград, кметът на община Велинград д-р Костадин Коев изпрати уведомително писмо до Министъра на здравеопазването Проф. д-р Костадин Ангелов с копие до изпълнителния директор на СБР – НК ЕАД Плумелина Мичева и до Директора на СБР – НК - Велинград д-р Илза Попова. Сградата на лечебното заведение е собственост на държавното дружество „СБР-НК“ ЕАД с принципал Министерство на здравеопазването.
С писмото д-р Коев настоява за информация дали се предвижда извършването на ремонтни дейности и реновиране на Курортна поликлиника, както и конкретни срокове, в които това да се случи, за да може рехабилитационното заведение да продължи да предлага адекватно и системно своите услуги при нормални условия.
Велинград е утвърдена туристическа дестинация и е най-големият балнеоложки курорт в България. В Курортна поликлиника множество хора провеждат своята рехабилитация, но състоянието, в което се намира сградата създава сериозни предпоставки за възникване на инциденти, свързани със здравето и живота им.
Професионализмът на медиците и рехабилитаторите, които работят там е неоспорим, но неприемливите условия създават лош имидж не само за Курортна поликлиника, но и за Велинград.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Мария

Мария

08.10.2020 | 08:14

Ами поразровете това АД. Докторката Илза е единствения местен член в борда.Освен наемите на помещенията за друго е безсилна. Софиянци са отговорни за всичко.Чакат сградата да рухне и да си спретнат поредния петзвезден спа хотел.За всички останали 80% спящи велинградчани,да им е честит в зелено!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?