Следвайте ни

Трети общински кмет е застрашен от отстраняване

Костадин Холянов от Ракитово може да изгуби поста си, след като КПКОНПИ установи конфликт на интереси

viber icon

Трети общински кмет в региона е застрашен от предсрочно прекратяване на мандата. Това е Костадин Холянов, при когото Комисията за противодействие на корупцията и установяване конфликт на интереси (КПКОНПИ) след проверка установи конфликт на интереси - управляваната от него Община Ракитово е сключила договори с фирми, свързани със синовете му.

Решението е получено в Общинската избирателна комисия в Ракитово, която е провела заседание по казуса, но засега не е оповестено какво ще последва и дали градоначалникът ще бъде отстранен.

 

Получено Решение РС-371-20-087/29.07.2020 година на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество - гласи съобщение на сайта на ОИК.

Постъпило е Решение РС-371-20-087/29.07.2020 година на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество с установителен акт за конфликт на интереси и на основание чл.75, т.1 от ЗПКОНПИ, Общинска избирателна комисия Ракитово

 

Р Е Ш И :

 

Искане за предоставяне на информация необходимост от становище за вземане на Решение за предсрочно прекратяване на мандата на Кмета на община Ракитово Костадин Щерев Холянов съгласно чл.42,ал.11 ,т.1 от ЗМСМА във връзка с Решение РС-371-20-087/29.07.2020 година на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество от компетентните органи.

 

Припомняме, че заради конфликт на интереси бяха отстранени кметовете на Стрелча Стойно Чачов и на Септември Марин Рачев. Последва такава процедура и за кмета на Аканджиево Васил Шуманов. За постовете на тримата предстоят частични избори на 27 септември.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?