Следвайте ни

Топлото време съблече първите мераклии за плаж в Пазарджишко

viber icon

Малкото отворени плажове в Пазарджишко се напълниха с посетители вчера и днес заради топлото и слънчево време, показа проверка на "Марица".

Вчера температурата на много места в областта стигна 33-34 градуса, а днес се очакват аналогични температури въпреки лекия вятър. 

Желаещи да намерят прохлада в жегата са от целия възрастов диапазон. 

Най-популярното и близко до Пазарджик място за къпане е това на минерален плаж „Варвара”. Той е и единствения отворен в 20 км. дистанция от областния център и е с огромен капацитет. 

Плажът на Варвара разполага с 8 различни по размер минерални басейна

Към края на май месец и в началото на юни по традиция работа започват и къпалните на ханче „Луда Яна”, „Фазанарията”, в Добра вода, Паталеница и Дебръщица.

Заради висящ съдебен спор и през това лято градските плажове в Пазарджик и Белово няма да работят. 

Във Велинград към момента посетители приемат само басейните към някои от хотелите, докато градските такива  изчакват трайно и стабилно слънчево време.

От събота врати отвори и плаж "Банчето" край Стрелча, докато градската къпалня на стрелчани все още не работи.  

Не малко са и почитателите на язовирите, както и речните плажове.

Приемът на течности и най-вече вода може да помогне, но лекарите препоръчат да се носи и шапка, тъй като вероятността от топлинен удар е съвсем реална. Задължително е и ползването на мазила предпазващи кожата от слънчево изгаряне, ако сте на плажа или се движите на открито в планината, заръчат лекарите.

Според медиците хората, с високо кръвно налягане и на възраст над шестдесет години, е най-добре да не напускат жилищата си в часовия пояс от 11 до 18 ч.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?