102

Томислав Папазов: Колективът бе решаващ за влизането ни в елита

Уж фаворитите сега са на бараж, а ние вече сме се класирали за елита

Централният защитник на Хебър Томислав Папазов бе сред участниците в днешното издание на "Студио Дерби", посветено на завършилият сезон във Втора ПФЛ. 20-годишният бранител на хебърци отговори на актуални въпроси.

За целите 

"Смятам, че ги изпълнихме. Това, което бе поставено пред футболистите като цели и задачи – да се играе всеки мач за победа и да се гони максимално челно класиране е реалност. За нас като отбор най-важното бе да докараме фенове отново на стадиона. И това се видя особено в последните мачове. Ние на всяка цена цел да спечелим виза за елита не сме имали. Беше важно да направим колектив и отбор, а после по естествен начин нещата да си дойдат на мястото.  

Разбира се имаше и външни фактори, които ни повлияха да си оплетем кошницата много по-рано. Ние знаехме какво да правим и затова благодаря на кмета на Пазарджик Тодор Попов и на ръководството, че до последно ни вярваха."

Класирането

"Относно това дали е реално крайното класиране аз ще кажа само, че се радвам, че така наречените фаворити сега са на бараж, а ние вече сме се класирали за елита. Това е просто перфектно. Сега колектива е на ниво за разлика от преди две години, когато Хебър заигра във Втора лига. Мисля, че това беше един от решаващите фактори да изиграем толкова хубави мачове. Смятам, че Николай Митов като треньор тази година намери „златното сечение” и нещата се случиха.  Ние първата година се опарихме като нов член на групата и си взехме поуките.

През втората се направиха корекции в селекцията и организацията на клуба. И ето, че в третата година хванахме здраво шанса, който се откри пред нас и си изиграхме перфектно картите, влизайки в елита. Това, че три отбора сме с еднакви точки след последния мач и кръг говори красноречиво за едно изравняване на силите. Всеки един из между нас, Спартак и Септември имаше слаби и добри моменти, но като цяло явно сме задържали едно високо ниво за да финишираме в топ-3. Няма как да кажа, че един е най-добър из между трите."

Очакванията

"Относно представянето в efbet Лига от значение ще бъдат и бюджетите на новите членове. Доколкото знаем най-важното нещо е на стадиона да се монтира осветление, а от къде ще дойде не е толкова важно. Нашият отбор е доста млад. Доста от футболистите карат втора или трета година в Пазарджик, но особено за младите бе важно някои да ти даде път. И точно тук бе ролята на треньорът Николай Митов, който помагаше на младите.

И  той влезе в „А” група с нас, а не с хора, които сменят клубовете през 6 месеца. От тук насетне гледаме с оптимизъм и ние ще дадем всичко от нас за да покажем добри резултати. За младите е удоволствие да играм в елита срещу най-добрите. Аз съм готов за конкуренция, а  Митов най-добре си знае от какви попълнения ще има нужда. Ние ще направим всичко възможно да се задържим в елита, но първо трябва да се подготвим добре за там."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?