Следвайте ни

Томислав Дончев гостува виртуално в "Аксаков"

viber icon

Заместник - министър председателят на Република България Томислав Дончев е първият гост – лектор за тази година в Профилирана гимназия "Иван С. Аксаков" - Пазарджик.

Вицепремиерът ще гостува в инициативата #ЕвропаЕСподеленасвас, по покана на младшите посланици на Европейския парламент. Денят е петък - 26 февруари, часът е 13.00, мястото е платформата на МОН, Microsoft Teams, в един от екипите на Профилирана гимназия "Иван С. Аксаков" - Пазарджик.

За тема на срещата, аксаковци са избрали „Образование и младежка заетост. Какво ни трябва за нашето бъдеще? и Укрепване на солидарността на ЕС по време на кризи“.

„Какво още може да направи ЕС, за да се осигурят по-добри образование и перспективи за заетост на младите хора в цяла Европа? Какви ще бъдат основните умения, които европейските работодатели очакват от младите хора, които сега излизат на пазара на труда? Колко важна роля ще играе изкуственият интелект (AI) за образованието и заетостта на бъдещото поколение? 750 милиарда евро са заделени за справяне с последствията с кризата. До края на април всяка държава членка на ЕС трябва да предложи план за това. За какво ще използва определените й средства България? Какво ще направи Европейският съюз след приключване на кризата и ще има ли обща стратегия за справяне с подобни кризи в бъдеще? Това са само част от въпросите, от отговорите на които младежите от „Аксаков“ се интересуват като европейски посланици.

За гостите на инициативата си, младшите посланици са подготвили интересно предизвикателство, а към вицепремиера Дончев предизвикателствата са две.

Паралелно с това, младшите посланици на Аксаковската гимназия усилено се подготвят за участието си в сесията на Евроскола на 12 март тази година. Правото си да представят България и Пазарджик, те получиха в резултат на отличното представяне на Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“ – Пазарджик в допълнителния модул на Програмата за училища посланици на ЕП.

Дни преди това, на 8 март, ще посетят виртуално европейските институции с Есен Алиева от отдел „Посещения и семинари“ – български сектор на Европейския парламент.

Линк за присъединяване към събитието:

Събрание в Microsoft Teams

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?