Следвайте ни

Тодор Попов: Ремонтът на ул. „Свобода” е изключително качествен, благодаря на АПИ, МРРБ, вицепремиера Екатерина Захариева и изпълнителя – „Европейски пътища”

viber icon

В Пазарджик днес официално беше открита основно ремонтираната отсечка от ул. „Свобода”, която се ползва като пряк път от идващите от автомагистрала „Тракия” и отиващи към път 1-8 – за Пловдив и обратно – от идващите от Пловдив към автомагистралата. На откриването кметът Тодор Попов благодари на институциите, съдействали този належащ ремонт да се случи:

„Искам да се обърна с думи на благодарност на първо място към Агенция „Пътна инфраструктура”, към Министерство на регионалното развитие и към заместник министър-председателя Екатерина Захариева без чиято подкрепа това нямаше как да се случи. Тук се образуваха огромни гьолове, беше неосветено, а това, което виждам сега, гарантира, че следващите 20 и повече години няма да я мислим тази отсечка. Пазарджик година след година, стъпка по стъпка започва да се превръща в това, което всички ние искаме – един добре изглеждащ град, един индустриален град, в който хората имат добри доходи и житейска перспектива. Аз съм много щастлив, че Пазарджик е град, който се развива динамично”. Това заяви кметът на Пазарджик и благодари на изпълнителя – „Европейски пътища”.

Вицепремиерът Екатерина Захариева посочи, че от изключителна важност е, че са осигурени средства и за другите ремонти – за пътя Пазарджик – Костенец и Белово –Батак. „Наистина днес е поредният хубав ден за Пазарджик. Радвам, че успяхме да осигурим финансиране за другите две изключително важни пътни артерии. Ще продължим да изграждаме още пътища – за следващите 4 години за област Пазарджик сме предвидили над 150 км пътища да бъдат реновирани”, посочи Екатерина Захариева и пожела лек и безавариен път на всички, а на изпълнителя – да успеете преди срока да завърши другите два ремонта.

Изпълнителният директор на „Европейски пътища” Маргарита Попиванова изказа удовлетворението си от свършеното и благодари на Община Пазарджик за подкрепата и съдействието при текущо възникващите проблеми при реновирането на улиците и пътищата. 

Кметът на Пазарджик Тодор Попов съобщи още, че в хода на ремонта е било решено да не се изгражда кръгово движение на кръстовището на ул. „Свобода” и „Стефан Караджа”, тъй като това би затруднило подходите към съществуващите бизнеси наоколо.

Ремонтираният участък от улица „Свобода“ е с дължина 1562 метра и е от кръстовището на ул. “Петър Бонев“ и бул. „Георги Бенковски“ до кръстовището с ул. „Стефан Караджа“.
Ремонтните дейности включват:

-        Фрезоване на съществуваща настилка;

-        Рециклация на съществуваща пътна конструкция;

-        Полагане на 2 пласта асфалт при студено рециклиране и 3 пласта при локалните ремонти;

-        Положени са около 4 км нови бордюри;

-        Положена е нова маркировка;

-        Изградено е ново осветление на участъка;

-        Изграден е 580 метра отводнителен колектор за повърхностно отводняване

-        Общата обработена площ е 19 800 кв. метра.

*Пресцентър на Община Пазарджик

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?