Следвайте ни

Тодор Попов: Разходите за смет са много повече от приходите

viber icon

Срещу годишно повишение от 20 лв. за такса смет ще започнем да покриваме разходите си за боклуците, които генерираме. Това се казва в обръщение на кмета Тодор Попов, публикувано във фейсбук страницата му малко преди днешната сесия, на която вероятно ще бъде одобрено поскъпването на налога. В предложението на градоначалника е предвидено повишение с 25 до 33 на сто за различните имоти според зоните им в града и селата.

Ето и пълния текст на обръщението:

Скъпи съграждани, във връзка с предложените увеличения в размера на таксата за смет, трябва да бъде ясно защо се налага това:
  Разходите ни за дейността по сметопочистване и сметообработване към момента възлизат на над 11 млн. лв. годишно, а приходите ни са в пъти по-малко.
  Таксата ще нарасне средно с 20 лв. годишно на имот, за да може поетапно да започнем да плащаме каквото харчим, тъй като домакинствата произвеждат все повече отпадък.
  Вече няколко години развиваме проекта за Депото за преработка на отпадъци, който е готов, рекултивирахме старото сметище и успешно развиваме тази основна дейност за всеки град, като сме една от малкото общини в България, която надгражда и следва европейския модел за обработване на отпадъци.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?