Следвайте ни

Тодор Попов при откриването на новата зала: Трябваме да се стремим към това да бъдем номер едно във всичко

viber icon

Кметът на Пазарджик Тодор Попов определи като поредния щрих от модерното развитие на града новата зала в  двора на Спортното училище, чието официално откриване бе днес.

"Можем да се гордеем, че надграждаме традициите и базата, че имаме самочувствието на град, в който са ценени амбициите на младите хора, което ние по всички начини се стреми да стимулираме. Защото спортът е здраве, спортът е самочувствие, дисциплина и успех," поясни Попов.

Той уточни, че тази зала е само за учебно-тренировъчен процес, докато тази, на която ще бъде направена първа копка за изграждане в Зоната на здравето през  следващата седмица, ще бъде и за състезания, тъй като ще има около 200 места и за публика. След два месеца ще бъде открит и плувният басейн по-известен като Балона.

Тодор Попов оцени развитието на Спортното училище като супер успешно с добра база,  в която могат да се провеждат   тренировки в различни видове спорт на открито и закрито.  А от този зимен сезон с новата придобивка и тази, която ще се изгради в Зоната на здравето, всички спортни клубове ще могат да имат непрекъснат тренировъчен процес.

"Нашите успехи са плод на една рецепта, която ние сме разбрали, осмислили и я осъществяваме на практика. Тези зали ще ни дадат възможност да ставаме домакини на все повече  състезания и турнири, федерациите ни имат доверие. Това е атестат за нашия град. Все повече държавни първенства се провеждат в Пазарджик в различни видове спорт и най-радващото е, че ние като домакини завоюваме все повече призови места.

Ние трябваме да се стремим към това да бъдем номер едно във всичко. Това е много важно, защото формира манталитет. Моето желание е  от тук нататък, когато се чуе за Пазарджик във всички градове и спортове, ние да бъдем фаворити и шампиони. По този начин ще помогнем на децата да се изградят и те като шампиони.

Гордея се с това, което правим, с вашите успехи!  Бъдете амбициозни и победители", пожела на спортистите, учениците и треньорите от Спортното училище  кметът на Пазарджик.

*Източник - Община Пазарджик

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?