Следвайте ни

Тодор Попов: Партиите трябва да се научат да си говорят и да намерят консенсус

viber icon

Партиите в страната ни трябва да се научат да си говорят и да намерят консенсус, защото ако до есента не се сформира правителство, нищо добро не ни очаква. Това прогнозира кметът на Пазарджик Тодор Попов в коментар за случващото се в момента на политическата сцена, казан пред общинските съветници на вчерашната им сесия.

„Силно се надявам, а предполагам – и всички вие – по-бързичко да се подредят нещата по отношение на стабилно и ясно управление, защото това висене в пространството не е полезно за никого. Минал съм като кмет през пет служебни правителства. Винаги се случва едно и също, но най-лошото от всичко е, че администрацията спира да работи. Имам предвид важни ведомства – митнически, приходни, министерски – изпадат в ступор. А това не е полезно. Защото ние сега, през лятото, можем да си позволим да сме по-лежерни, но от есен ако не започнем да работим по важните неща за България, каквито са бюджетът за следващата година, плана, който трябва да бъде одобрен, за да получаваме средства по него, секторните политики на Европа, менажирането на следващите програми, свързани с кохезионната политика в новия период до 2027-ма, ще ни чакат тежки години. Затова се кръстя с двете ръце да се намери консенсус или поне партиите трябва да започнат да си говорят, защото това иначе няма как да стане. И се надявам този път да не залагат толкова на емоцията. Ето – ние сме добър пример за това – тука сме се събрали толкова различни хора, но винаги сме се изслушвали и сме си говорили. Това са знаци, които обществото чака да види“.

Попов допълни, че в близко бъдеще най-важното, което Пазарджик чака от държавата, е изграждането на отлагания с десетилетия Западен обход. Затова въпреки кадровите промени от вчера в Агенция „Пътна инфраструктура“ усилията ще бъдат насочени към това проектът да бъде реализиран, за да може градът да се освободи от интензивния тежкотоварен трафик.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бай Ставри

Бай Ставри

28.05.2021 | 12:05

Разговорите могат да бъдат записани

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?