Следвайте ни

Тодор Попов: Околовръстният път трябва да влезе е дневния ред на властта 

viber icon

Кметът на Пазарджик Тодор Попов пледира за срочно процедиране на новата поръчка за спрения от „Агенция пътна инфраструктура” проект за околовръстен път на областния център. Припомняме, че само преди няколко дни  министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова заяви от парламентарната трибуна, че ревизираната обществена поръчка е на етап изготвяне на документация за процедурата за възлагане.

„Западният околовръстен път е важно да бъде направен. Кой и за какви пари ще го прави мен, а предполагам и моите съграждани не ги интересува. Това е ангажимент на АПИ, която си прави заданието, избира си изпълнител и т.н. Ние обаче ще държим този обход да стане факт”, заяви Попов.

Относно ироничните подхвърляния за километража на пътя и крайната цена по първоначалния проект Тодор Попов сподели, че това въобще не е просто инженерно съоръжение.

„Проектът предвижда естакада, която започва от Главиница и излиза на Звъничевско шосе. След това има да се правят два моста, защото минават канали и комуникации, предвидени са и две „детелини”, с които ще става качването на пътния трафик от Пазарджик. Сложно е. Не е като да опънеш едни шест километра и нещо по права линия и да кажеш, че е готово. И тия сметки са направени от съответните експерти. Този път е важен, както за Пазарджик, така и за областта. И аз ще продължа да настоявам, независимо от конюктурата – временна или след това постоянна централна власт, проектът да им влезне в дневния ред. 

Ако казусът ни се неглижира още наесен ще застана с името си и ще помоля нашите съграждани да ме подкрепят в усилията ни да бъдем чути”, категоричен бе кметът на Пазарджик. 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

питане

питане

04.08.2021 | 09:21

тоя защо не е в затвора???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
1 0
Панчо

Панчо

05.08.2021 | 20:47

Осъден ли е?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?