102

Тодор Попов очаква подкрепа за „Градините на света“

„В рамките на посещението ми във Ватикана проведох среща с преподобния Рафаел Гарсиа дела Серана Вилалобос – икономически директор на Ватикана и д-р Рафаел Торнини – началник сектор “Ватикански градини и околна среда” за Ватикана“. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов при завръщането си от Рим, къдети имше среща с папа Франциск.

„Срещата се проведе в Говернатората на града-държава, а аз успях да ги запозная с идеята за „Градината на света“. Любезните домакини не скриха впечатлението си от иновативния международен проект в парк-остров “Свобода” и ме увериха, че до края на годината Ватикана ще вземе решение по какъв начин ще се включи в проекта. След срещата имах възможност да направя обиколка на градината на Ватикана, за да се запозная с растителността и с начина, по който тя е изградена.“ – допълни Попов.

„По време на посещението си във Ватикана се срещнах с посланик Даниеле Верга, дипломатически съветник на Великия канцлер в Магистърския дворец в Рим, седалище на Суверенния Малтийски орден. Останах изключително впечатлен от забележителните познания на посланика за географията и културата на Пазарджик. Той прояви искрен интерес за посещение и развиване на двустранни взаимоотношения и обсъдихме възможностите за създаване на градина на Малтийския орден в “Градината на света”. Посланик Верга ме запозна с историята на своята държава и дипломатическите отношения с България, където посланик на Малтийски орден е Н. Пр. Урсула Дзуколи.“, отбеляза още Попов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Татяна Палавницата

Татяна Палавницата

22.12.2022 | 20:53

Малий, Пурко Паталенски вече бил станал по - голям католик от Папата! Щяли да го канонизират като Девата от Гваделупа и да го онождат манафите по три пъти на ден като отче наш!

Отговори
2 0
Хем

Хем

28.12.2022 | 17:25

Се разходил ИЗ Ватиканската градина и дали е запомнил как е направена ,абе трябва да изсече още дървета и от селските паркове ,та да му стане градината .

Отговори
0 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?