Следвайте ни

Тодор Попов: Обновяваме маркировката и пътните знаци около всички училища

Призовавам водачите да шофират внимателно, особено около учебните заведения.

viber icon

Във връзка със създаване на необходимата организация за недопускане на инциденти след старта на новата учебна година в районите на учебните заведения, Община Пазарджик  предприема необходимите действия за подновяване на пътната сигнализация и маркировка в районите на учебните заведения, както всяка година по това време.

"Опазване здравето на децата ни е изключително важен наш ангажимент и затова ежегодно правим няколко важни неща непосредствено преди 15-ти септември: на първо място, почистваме териториите около училищата, на второ - подновяваме пътната маркировка, на трето -  проверяваме и там, където е необходимо, коригираме знаковото стопанство. С тези си действия се стремим да осигурим по-голяма безопасност и заострим вниманието на шофьорите", сподели кметът Тодор Попов.

"Тази година ще подменим знаците и пътната маркировка около всички училища и детски градини в нашия град,  а също и в селата, където има такива.

От една година купуваме от най-добрата боя, която може да служи за такъв тип маркировка, същата използват и от АПИ за полагане на маркировката в цяла България. За съжаление с промяната на  нормативната уредба, и най-вече на Наредба№7, се регламентира, че всички пешеходни пътеки трябва да са бели, не знам защо. Преди, като бяха с различен от белия цвят или комбиниран с друг, пешеходните пътеки се виждаха по-добре. Стремим се по-голямата част от тях да ги повдигнем, за да се убива скоростта. На около една трета от пешеходните пътеки има осветление с насочени прожектори, като амбицията ми е до следващата година да покрием всички, защото в есенно-зимния период става изключително неприятно в сумрачната част на деня, когато стават най-много произшествия", поясни Попов.

"Моят призив към всички шофиращи, а и към пешеходците е: Нека се пазим взаимно! Призовавам да сме изключително внимателни, когато шофираме, особено  около училища и детски градини," апелира кметът на Пазарджик.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Пет

Пет

09.09.2021 | 14:05

Жълтата боя се идползва в Швейцария за пешеходни пътеки..от там е видял..но явно е много скъпа за Служ.правителство

Отговори
1 0
Наша фирма

Наша фирма

09.09.2021 | 11:05

Защо показно преди 15ти септември оправяме маркировка, а през останалото време не ни е еня, че пътищата и сигнализацията не отговарят на никакви норми? Другари, дайта да яде... дадем!

Отговори
1 0
БМВ Х5

БМВ Х5

09.09.2021 | 10:38

Тоя крет нали все в жълта боя правеше пешеходните пътеки, да не е свършила вече?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?