Следвайте ни

Тодор Попов: Нови предпазни мерки на Пазара от днес

Благодаря на всички за отговорното поведение, необходимо е още малко търпение

viber icon

„Това, че на територията на община Пазарджик е идентифициран пациент с коронавирус, не бива да ни паникьосва, а да ни направи още по-отговорни. Понякога от едно безобидно подценяване на ситуацията може да пламне голям проблем, както, за съжаление, стана в Пещера. Надявам се в Пазарджик да не го допуснем и благодаря на жителите на община Пазарджик за отговорното им поведение, което проявяват в изпълнение на ограничителните мерки“. Това заяви кметът на община Пазарджик Тодор Попов. Той призова гражданите на Пазарджик по празниците да си останат вкъщи, с най-близките хора и сподели очакванията си, че в скоро време мерките за изолация ще бъдат смекчени.

„От днес на Пазара започнахме въвеждането и на допълнителни предпазни мерки, защото през пролетта това е едно от най-посещаваните места в града“, категоричен е Попов. Със Заповед на управителя на Пазара са изолирани сектори № 1, № 2 и № 8, с цел недопускане продажба на промишлени стоки. Вече са поставени заграждения и предпазни ленти, за да се създаде еднопосочно движение  и се предотврати струпването на хора /клиенти-купувачи/. Служителите работят за осигуряването на контролиран достъп на клиентите /съблюдава се за спазването на дистанция минимум от 2 м от продавачите и купувачите на продукция/ и следят за предпазването на храните от вторично замърсяване при предлагането. Контролирано е и зареждането на търговските маси със стоки, разпоредено е извършването на редовната им дезинфекция от страна на търговците, както и задължително използване на лични предпазни средства - маски и ръкавици.

„Нека бъдем още малко търпеливи, поне още две седмици да бъдем дисциплинирани и отговорни. Убеден съм, че след Великден ще имаме добри новини. Нека стриктно спазваме предписаното от Националния щаб за борба с коронавируса“, призова Тодор Попов. Той сподели, че е привърженик на балансирания подход, а не на крайните мерки. „От гражданите се иска, ако нямат неотложна работа, да си стоят вкъщи и само ако се налага да излязат, да спазват дистанция. Това не коства някакви големи усилия. Но да се затварят тотално всички бизнеси, както направиха в Пловдив или да се вдигат пейките като в Бургас – кому е нужно и какво ще промени и спаси?! Това само създава стрес на хората. Нужно е да се спазва препоръчаното от щаба и в Пазарджик хората са стриктни засега. Убеден съм, че в Пазарджик сме разумни, умерени и балансирани хора и ще положим усилия да посрещнем Великденските празници без лоши новини“, призова кметът на Пазарджик.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?