Следвайте ни

Тимът на ВУИ-Ракитово - втори в турнир за деца в риск

viber icon

Вълнението на децата във ВУИ”Ангел Узунов” – Ракитово преди всяко състезание е огромно. Още повече за участие в познат турнир, организиран от Българската спортна федерация за деца и младежи в риск. Новото този път е свързано с мястото за провеждане на зоналния турнир, в който участие вземат 90 деца и младежи от Пазарджишка, Пловдивска и Софийска области – новия Спортен комплекс в гр. Долна баня. Провеждат се състезания по пет дисциплини: мини футбол, баскетбол, тенис на маса, бадминтон и гладко бягане на 400 метра. 

Както обикновено от ВУИ – Ракитово в турнира вземат участие 11 момчета, водени от двама учители. В отбора за това състезание са: Чавдар Вълчев – V кл., Слави Митев – VІ кл., Дамян Дончев – VІІІ кл., Айдън Борисов – ІХ кл., Методи Методиев – ІХ кл., Христо Милев – ІХ кл., Методи Колев – Х кл., Златин Киров – ХІ кл., Симеон Шомев – Х кл., Валери Василев – ХІІ кл. и Иван Митев – ХІІ кл. Ръководители на групата са: Михаил Попчев – треньор и учител по физкултура и Свилен Топчиев – учител.

Първоначално най-високи са очакванията на момчетата от Ракитово за добро представяне в турнира по мини футбол „5 + 1”. Играе се на невероятния като качество терен с изкуствена трева. Турнирът стартира с мач между ВУИ – Ракитово и отбора на ЦНСТ „Констанца Ляпчева” – Долна баня. Стартовият състав за ВУИ: Валери Василев – вратар, Дамян Дончев и Айдън Борисов – отбрана, в средата на терена – Методи Колев и Симеон Шомев, острие на отбора – изявеният нападател Златин Киров. Поради по-доброто ориентиране на познатия терен или поради слабата игра на вратаря ни Валери, момчетата от Долна баня повеждат с два гола. Последва невероятен пропуск на Златин на празна врата, а веднага след това и греда на нашия нападател. При реализация на тези положения отборът на ВУИ би посрещнал почивката с равен резултат и надежда за обрат. Това не се получава и изнервените момчета от Ракитово заиграват без настроение през второто полувреме. Отборът на Долна баня реализира още едно попадение, последвано от смяна на вратаря Валери, но вече е късно. С краен резултат 4:2 отборът на Долна баня прави реална заявка за призово място на турнира.

Следва още една загуба на отбора на ВУИ, този път от много добре организирания и подготвен отбор на ФК „Средногорец” – гр. Средногорие. С това мечтата на момчетата за добро представяне във футболния турнир приключва. Вижда се, че имаме добри играчи, но все още липсва обиграване на отбора.

Паралелно с групата, в която играе отборът на ВУИ – Ракитово играят още три отбора в нова група. Това са отборите на футболните клубове: ФК „Левски” – Долна баня, ФК „Конкордия” – София и ФК „Белмекен” – Костенец. Тези отбори, заедно с отбора на ФК „Средногорец” – Средногорие, играят в националното футболно първенство за юноши по места. Това показва много високото ниво на настоящия турнир по мини футбол в гр. Долна баня. На този фон желанието на момчетата от ВУИ – Ракитово за призово класиране придобива нова различна стойност. 

Качествата на момчетата от ВУИ определено са при индивидуалните спортове. На лекоатлетическата писта печелим три медала в стартовете на 400 метра гладко бягане: 

·        в групата за момчета до 15 години:

ü Слави Митев – І място и златен медал;

ü Айдън Борисов – ІІІ място и бронзов медал.

·        в групата 16 – 18 години:

ü Симеон Шомев – ІІІ място и бронзов медал.

В турнира по тенис на маса печелим четири медала:

·        в групата за момчета до 15 години:

ü Слави Митев – ІІ място и сребърен медал;

ü Чавдар Вълчев – ІV място.

·        в групата 16 – 18 години:

ü Валери Василев – І място и златен медал;

ü Златин Киров – ІІ място и сребърен медал;

ü Иван Митев – ІІІ място и бронзов медал.

В турнира по бадминтон се представяме също много успешно:

·        в групата 16 – 18 години:

ü Методи Колев – І място и златен медал;

ü Валери Василев – ІІ място и сребърен медал;

ü Методи Методиев – ІІІ място и бронзов медал;

ü Златин Киров – ІV място.

На баскетбол сме първи и печелим златните медали.

В крайното комплексно класиране заслужено първи са ЦНСТ „Констанца Ляпчева” – Долна баня, които имат добри класирания във всички дисциплини. Отборите на ВУИ – Ракитово са втори в комплексното класиране и печелят сребърната купа. Цената на успеха е още по-висока, защото ВУИ няма представители в дисциплините за момичета и трябва да наваксва с по-високи резултати при момчетата.

Автор: Свилен Топчиев - учител

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?