Следвайте ни

Теснолинейката потегли по легендарен маршрут

viber icon

Гражданско сдружение „За теснолинейката” и БДЖ организират пътуване със специална композиция по повод навършването на 95 години от потеглянето на първия влак по теснопътната жп линия Септември – Добринище. За отбелязването на годишнината на 1-ви август любителите на теснолинейката ще могат да пътуват със специално осигурен за тях влак, който ще се движи по маршрута от гара „Септември“ до най-високата гара на Балканския полуостров – гара „Аврамово“. Атракционният влак ще пътува в състав от стандартни пътнически вагони и товарни вагони, каквито смесени композиции са пътували всеки ден по линията до спирането на товарното движение в началото на века. Към състава на влака ще бъде включен и вагон бистро.

Композицията потегли от гара „Септември“ в 10.45 ч., като предлага богата туристическа програма за своите пътници. Цената на двупосочния билет е 45.00 лв. за един пътник с включено запазено място в двете посоки. Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно без да ползват отделно седящо място, като при закупуване на билети е необходим документ, удостоверяващ тяхната възраст. Децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?