Следвайте ни

Тежък удар на ковид кризата за 15 000 души: Ракитово остава без банка и автобуси

viber icon

Без единствения си банков клон остават до дни в Ракитово. Новината предизвика бурни реакции сред местните и тежки обвинения към Общината. Потребителите, много от които са старци, инвалиди и социално слаби, занапред ще трябва да пътуват до Велинград, за да преведат или изтеглят пари. Обществен транспорт обаче също няма - преди няколко месеца последният превозвач се отказал, след като не му излезли сметките. Ракитовци пък смятат, че затварянето на клона е, защото служителите също няма с какво да пътуват.

От кметския екип опонират, че транспортният проблем е резултат от корона кризата. Учениците не пътували заради онлайн обучението, работници и служители от туризма във Велинград били съкратени. Така пътниците намалели критично, а превозвачът се отказал, за да не търпи загуби.

Така хората вече могат да разчитат на таксита, които са общо три и не возят на цената на билета.

От Общината опитали да преговарят с ръководството на банката, но се оказало, че това е политика на дружеството - да намалява физическите гишета за сметка на онлайн услугите. В този случай фактът, че пенсионери и инвалиди нямат лаптопи или смартфони за банкиране, не тежи като аргумент.

А преговорите с други банки за откриване на клон са съвсем в начален стадий и резултатът е неясен.

Така жителите на общината - над 15 000 души, скоро ще останат и без финансови услуги в общинския град. Най-мрачната прогноза пък е, че това ще досъсипе и местния бизнес.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай