32

Тази вечер започва културната програма "Лято 2022" в Пещера

Концертът „Картини от Астор Пиацола“ в изпълнение на виртуозните музиканти Калоян Куманов - акордеон, Ралица Ботева - пиано и Виктория Каридова - цигулка ще започне в 18:00 ч. днес в ХГ „Проф. Веселин Стайков“, съобщават от Община Пещера. Жителите и гостите на града ще се потопят в света на аржентинското танго. Проявата е част от програмата "Лято 2022", която ще продължи през месеците юли и август, е включена в културните празници на Общината.
На 30 юни /четвъртък/, ще се проведе Международно автомобилно състезание за ретроавтомобили Ypres to Istanbul Challenge 2022. В 09:50 ч. първият от участниците ще стартира по пътя за с. Свети Константин, който ще бъде затворен от полицията (от 09:00 ч. до 11:00 ч.) в рамките на 3 км над Пещера. След връщане от Велинград, участниците в шоуто ще паркират своите автомобили на пл. "България" от 15:00 ч. до около 16:00 ч. Сред участващите превозни средства има четири автомобила „Бентли“ от 20-те и 30-те години на ХХ век. Присъстващите ще видят 3 автомобила „Форд“ от 30-те години, „Порше“ от 60-те и 70-те години, както и други уникални ретроавтомобила. Състезанието се провежда от британската организация Rally The Globe. Съорганизатор е АСК „Пещера“.
Проявите ще продължат на 13 юли в ХГ „Проф. Веселин Стайков“, където ще бъдат изложени творби на художници от НХГ „Цанко Лавренов“.
За 15 юли на крепост „Перистера“ е предвидена театралната постановка "Самодива" по Ран Босилек.
На пл. „България“ ще се проведе Международен етнокултурен фестивал. Шестото издание на „Културата на бъдещето и бъдещето на културата“ ще се проведе на 27 и 28 юли. В двата дни ще гостуват фолклорни групи от Аржентина, Бразилия, Турция, Румъния и Грузия.
VI Национален събор на народното творчество ще бъде на 30 и 31 юли на сцената на с. Свети Константин - над Пещера.
Пътуващо лятно кино ще гостува в Пещера. На 11 август на пл. „България“ ще бъде прожектиран нашумелия филм "Петя на моята Петя". На 12 август на поляната до параклиса „Св. Св. Апостоли Петър и Павел“ ще бъде излъчен филмът, който променя представите за българското кино „Пътят на машината“.
Изложбата на снимки от Пещера дело на Драгомир Тетереков ще бъде експонирана в залата на Художествената галерия на 24 август.
На 31 август, на крепост "Перистера", ще бъде играна постановката "Буря" по Уйлям Шекспир. Представлението е дело на актьорите от ДТ "Любомир Кабакчиев".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?