Следвайте ни

Търсят начин да почистят реката

Новините от Пазарджик и региона

viber icon
Валентина АСЕНОВА, Пазарджишка Марица

Река Марица в действителност е обрасла. Ще търсим начин как да я почистим, защото това не е толкова просто, заяви зам.-кметът на Пазарджик Петър Петров за "Пазарджишка Марица". Констатацията той направи на база приключилите проверки за състоянието на речното корито в началото на есенния сезон. Дали обаче "джунглата", както я нарекоха граждани, живеещи до моста на Акумулаторния, ще бъде разчистена, той не можа да обещае.

Петров поясни, че почистването на реката е сложно, тъй като била нужна тежка техника, каквато не е на постоянно разположение на общината. Той призна, че наистина състоянието на речното корито тази година е доста лошо. За което допринесло сухото лято - благодарение на времето водата била ниска, а слънцето силно, което довело до избуяването на растителността. Като успокоение за разтревожените граждани зам.-кметът подчерта, че другият ръкав на реката е в "горе-долу прилично състояние", така че чак такава опасност от наводнения няма, дори през есента да паднат много дъждове.

Припомняме, че в средата на септември група пазарджиклии споделиха опасения пред репортер на "Пазарджишка Марица" относно опасността от наводнения заради гъмжащото от растителност речно корито. Още тогава Петров припомни, че то е чистено през пролетта. За няколко месеца обаче състоянието му се влошило и в момента дърветата и храстите са повече, отколкото преди кастренето им в началото на годината. При това става въпрос само за частта, която е в рамките на града, за останалата грижата имат от "Напоителни системи"./ Пазарджишка Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?