Следвайте ни

Търси се съдия-изпълнител за Панагюрище, заплатата е над 2400 лева

viber icon

Панагюрище е един от районите, за които Министерството на правосъоъдието търси съдия-изпълнители. Конкурсът е обявен за общо 36 града в цялата страна, а писменият изпит предстои на 15 ноември, съобщиха от ведомството.
Изискванията са като за магистратите - кандидатите трябва да имат само българско гражданство, юридическа правоспособност, да не са осъждани ефективно за умишлено престъпление, да не са дисциплинарно освобождавани за накърняване престижа на съдебната власт, да са психично здрави. Те се назначават към съответните съдилища, но са на пряко подчинение на Министерството на правосъдието.
Основната заплата на държавния съдия-изпълнител е 90 на сто от тази на районен съдия, или близо 2700 лева за столицата и малко над 2400 лева за провинцията. Предвидена е възможност след 6 години безупречна служба ъзнаграждението да се повиши до това на окръжен съдия, или малко над 3300 лева за София и 3058 лева за останалите градове.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ГЕОРГИ

ГЕОРГИ

16.09.2020 | 12:01

Е СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЗАЩО БОЙКО НИ ГЛОБЯВА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО---ЗА ДА ПЛАЩА ЗАПЛАТИ НА ИЗНУДЦАЧИ--ДАЖЕ И Е ИМ НАПРАВИЛ ЗАКОН ЗАТОВА ТА КРАЖБАТА ДА Е УЗАКОНЕНА---ПО 4 БОНА ЗАПЛАТА ПЛЮС БОНУСИ---А ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ ГАДОВЕТЕ ЩЕ ВЗЕМАТ И ПО 20 ЗАПЛАТИ НА КУП--ИЛИ ОКОЛО 100 БОНА---ЧЕСТИТО НА БЪЛГАРИТЕ

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?