32

Танцьорите от ПТС „Чавдар” с две награди от „Златен прах“ в Челопеч

Две награди спечелиха танцьорите от Представителен танцов състав от „Чавдар“ от Седмия Международен конкурс "Златен прах" в село Челопеч. Първото място за състава завоюва най-малката възрастова група до 12 години.  Те представиха танците "Ха, тропнете" и "Сол - пипер".  Във възрастовата група до 18 години за второ място се пребориха най-големите възпитаници на състава с художествени ръководители Иван и Рени Андрови.

"Това е един от най-престижните конкурси в страната. Много сме горди за начина, по който ни оцени журито. Децата бяха много въодушевени, изиграха танците си с голям мерак, майсторство и настроение. За този конкурс получихме много силна подкрепа от родителите на нашите възпитаници.  Те са вярна публика, която пътува с нас, за да подкрепи състава и направи всичко възможно в средата на лятото децата да идват на репетиции и да се подготви за този конкурс.“ – коментира Иван Андров

Класираните на първите три места във всички възрастови групи получават диплом, плакет и парична награда. 

Журито в раздел фолклорен танц бе съставено от уважаваните хореографи проф. Даниела Дженева - главен художествен ръководител на Ансамбъл "Тракия", Любчо Василев - ръководител на Ансамбъл "Мизия" и Марио Егов - ръководител на Ансамбъл "Странджа".

Наградените таньцьори взеха участие в галаконцерта на фестивала, състоял се снощи, 16 юли, в парк „Корминеш“ край Челопеч.

*Пресслужба на Младежки дом - Пазарджик

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?