32
Следвайте ни

Световната купа по мажоретен спорт е в Пазарджик

viber icon

Медалите и купите на Мажоретен състав „Мистерия“ и тази година се увеличиха. На 24.10.2021 г. в град Задар, Р Хърватия, се проведе Световна купа по мажоретен спорт, на която участваха 34 отбора от 10 държави. Мажоретен състав „Мистерия“ с треньор Вергиния Нешева участва в трите възрастови групи кадетки, джуниорки и сеньорки с 34 деца. Mомичета от "Мистерия" успяха да се преборят с изключително тежката задача да покорят Световната купа по мажоретен спорт в град Задар, Хърватия. След дългия и изморителен ден, прекаран в залата, те успяха да превъзмогнат стреса и притеснението и играха като истински шампиони. Това беше първото им голямо състезание от 2 години насам и те се представиха повече от прекрасно!  

Три златни медала, един бронзов и още две призови места спечелиха златните момичета от мажоретен състав 'Мистерия' към Общински детски комплекс -  Пазарджик на Световната купа по мажоретен спорт в град Задар! Ето какво каза едно от момичетата Нели Божкова след състезанието: „В такива моменти като вчерашния, разбираме, че всички жертви и лишения наистина са си заслужавали. Благодарим на господин Тодор Попов, Кмет на община Пазарджик, за разбирането и моралната и финансова подкрепа, която винаги е засвидетелствал към нас! Огромни благодарности към всички родители, ръководството на ОДК в лицето на г-жа Спасова и г-жа Андонова и, разбира се, на г-жа Нешева за търпението, вярата и упоритостта, с които успяват да творят чудеса. Усмивки, сълзи, радостни викове, взрив от емоции, това са думите, които може би, най- точно описват вчерашния ден.“

'Удивителни!' - това бе оценката на Президента на международната федерация по мажоретен спорт (MWF) госпожа Желка Банович след приключване на състезателния ден късно вечерта на 24.10.2021 г.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?