32

Световна легенда чете пазарджишкия автор Илиян Кузманов

Легендата на световния футбол Михаел Лаудруп чете родната сензация Илиян Кузманов. Най-успешно продаваният ни автор навън определено демонстрира умение да очарова публиката, но и рекламира България навън. В случаят книгата достига до Лаудруп благодарение на нашия спортен корифей и финансист Кирил Ефтимов, който е личен приятел с най-големите звезди на спорта. Но важното е че имаме за читатели, супер звезди, който освен Стоичков и златното ни поколение, ще могат да асоциират България и с литературните ни постижения. Защото едно е книгата да влезне в Амазон и да достигне до десетки хиляди читатели, съвсем друго е сред читателите да започнат да се появят неоспорими световни звезди. В крайна сметка, най-важната цел е да прославяме България с постиженията и успехите си днес не само в спорта, но и в популярната култура. А когато името България е разпознаваемо, печелим всички - туризъм, продукти, въобще като цяло. Въпросът е да го правим, без значение как. 

Михаел Лаудруп е смятан за един от най-великите футболисти в света за всички времена. В началото на 90-те той е част от „Дрийм Тийма“ на Барселона, под ръководството на Йохан Кройф. На 1-ви Февруари 1999 година е обявен за най-добър футболист в Испания за последните 25 години. През Ноември 2006 година е обявен за най-добър датски футболист за всички времена“, както в Дания е посветен и в рицарско звание. През 2004 година Пеле го обявява за един от най-великите футболисти за всички времена. Играе за Аякс, Ювентус, Лацио, Барселона и Реал Мадрид с тези отбори, спечелва почти всичко значимо което може да се спечели във футбола. 

Илиян разказва малко повече за това как се работи за бранда България: „Няма значение как, важното е по ненатрапчив начин да говорим за нас, като създаваме положителен образ. Например на Кирил начина е с бутилка хубаво вино, моя е с книги и чепати социални проекти. Но крайният резултат е важен. Това че правим реклама на България успешно и без да сме похарчили от държавата една стотинка. Такъв бе и Стоичков, име което почти 30 години вече работи за България и всичко българско. Но ни са нужни и пробиви сред популярната култура, масовата публика и трябва един път завинаги да се отървем от нашенската си завист, някой да е малко повече, а напротив да искаме да имаме хора, които по някакъв начин блестят и успяват, защото те прокарват път и показват как на другите. Нямаме място и за по- по- най в крайна сметка това са лошите остатъци от соца и комунизма, нека да се радваме един на друг и да работим за България заедно в отбор, а не по отделно!“

Определено Илиян Кузманов и дебютната му книга „Ако срещнеш Буда, убий го!“ жъне успех след успех. Но това се постига с много работа и сериозен екип зад автора. Наскоро литературният агент от САЩ на Илиян се показа пред наша телевизия и разказа за съвместната им работа и бъдещите планове. А те са повече от обещаващи за родния ни бестселър автор, който успя да покори Амазон. А успехите на Илиян не свършват до там., той бе провъзгласен за най-сексапилния писател за 2021г и за писателят с най- голям потенциал за 2022. Илиян също така вече е носител на една литературна награда от САЩ, както и е финалист на най-големия литературен конкурс зад океана. Творчеството му е под постоянно медийно внимание навън, а първата му книга вече е готова и на немски и много скоро ще радва публиката и там. Докато на хоризонта вече се задава втория му бестселър – „Дяволът! Аз го Познавам“, за който легендата на родната книга Иван Гранитски казва, че е явление в нашата литература.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?