Следвайте ни

Съветник от Септември става депутат

viber icon

Общинският съветник в Септември и водач на Местна коалиция "ЗАГОРОВО 2015"  Георги Вергиев ще стане депутат от БСП.

Бизнесменът трябва да попълни парламентарната група на столетницата след оставката на водачът й в 13 МИР – Пазарджик Славчо Велков.

Последния депозира в Народното събрание молба за прекратяване на пълномощията по здравословни причини, която по-късно на заседанието бе гласувана със 117 гласа "за", шест против и един въздържал се.

На базата на вотът от парламентарните избори през 2017-та на четвърто място в листата на БСП чрез преференции бе класиран именно Георги Вергиев, който сега по право ще седне в креслото на Славчо Велков.

От ръководството на БСП отрекоха спекулациите в някои медии, че кметът на Добровница Гурко Митев, а не Георги Вергиев ще смени Славчо Велков.

Преди да стане депутат обаче Вергиев ще трябва да поиска прекратяване на пълномощията му като общински съветник в Септември.

Това ще доведе и до поредната промяна в състава на местния ситипарламент.

Очаква се на мястото на водачът на МК „Загорово 2015” да се закълне Гинка Балабанов от село Бошуля.

Тя ще бъде петият нов съветник в Общинския съвет на Септември от началото на мандат 2015-2019.

Преди нея клетва през последните 2 години положиха Йордан Кръстев(ГЕРБ), Стоян Сидеров(Коалиция за Петър Бошев), Лейла Адил и Йордан Каралеев от ЕНП.

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?