32

"Сух режим" за вота: Ден и половина без алкохол във Велинград

Ограничението за шумни купони с напитки този път влиза в сила още от 17 часа на 1 октомври и ще продължи до полунощ в неделя срещу понеделник

Със заповед на кмета на Община Велинград Костадин Коев се забранява продажбата, сервирането, предлагането и консумацията както на спиртни напитки, така и на вино в търговските обекти и в заведения за обществено хранене и развлечения на територията на община Велинград. Употребата на алкохол няма да е позволена и на обществени места, в сградите на местната администрация "Хан Аспарух” № 35 и "Хан Аспарух” № 54, сградите, в които са помещенията за изборни секции, както и на територията на поземлените имоти, в които са построени тези сгради, намиращи се на територията на община Велинград, в транспортните средства, с които се превозват изборни книжа и материали. В зданията на Общината няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние.

Изключения за посочения период са предвидени само за сватбени тържества, кръщенета, помени, но при извършено предварително съгласуване от кмет на Община, в чиито задължения е и своевременното координиране с РУ Велинград.

В момента тече срокът за подаване на писмени предложения и възражения по заповедта. Мотивът за издаването ѝ е предотвратяването на нарушения при съобразяване и с нормативно установените задължения на органите на МВР за охрана на всички изборните секции, посочва се още в текста.

С друго разпореждане са определени местата, където ще може да се поставят предизборни плакати и други агитационни материали. - както в трите големи квартала на града, така и в селата. Припомня се на кметове и директори на общински ведомства, че Изборният кодекс забранява агитацията в държавни и общински учреждения, институции, предприятия и търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала, както и в държавния и общинския транспорт.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?