Следвайте ни

СУ “Георги Бенковски“ отбеляза патронния си празник

viber icon

Днес, 20. април, СУ “Георги Бенковски“ – Пазарджик отбелязва своя патронен празник.

49 години то носи достойно името на една от най-светлите и героични личности от Априлското въстание Георги Бенковски – пример и вдъхновение във времена на изпитания и неутолим глад за духовни и национални ценности.

Денят е важен за цялата училищна общност. Този празник не е като другите досега. Той е различен, но все така значим, вълнуващ и очакван.

И в условията на  социална изолация и дистанционно обучение празникът обедини ученици, учители и родители. Благодарение на огромната мотивация в електронна среда младите таланти създадоха за празника под надслов “Ние и Бенковски“ стихове и песни, презентации и клипове, рисунки и колажи. Отличените творби от конкурс “СУ “Георги Бенковски“ търси талант“ са споделени в платформа MS Teams и сайта на училището. Компетентно жури ще излъчи победителите в различните направления и възрастови групи. Тази година има и награда на публиката, излъчена чрез онлайн гласуване на паралелките. По традиция Училищното настоятелство осигури  наградите за участниците. Те го заслужават! Дори и в пандемични времена не спират да вълнуват,  зареждат и вдъхновяват.

Докато има ученици и учители,

Бенковски не може да бъде забравен!

А Хвърковатата чета ще препуска

завинаги във нашите сърца!

 

Честит празник!

 

*Източник - СУ “Георги Бенковски“ – Пазарджик

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?