Следвайте ни

СУ "Г. Бенковски" спечели престижни национални награди

viber icon

През настоящата 2019 г. Световната организация Джуниър Ачийвмънт чества своя 100 годишен юбилей. По този повод организацията обяви конкурс „Предприемчиво и иновативно училище „ на Република България за учебната 2018-2019 година. Училищата се състезаваха в 3 категории:

1.      „Предприемчиво училище“ на Република България за 2018-2019 г.

2.      „Устойчиво предприемаческо образование“

3.      „Училище на 21. век“

Участвахме в две категории  и спечелихме две награди. От днес СУ “Георги Бенковски“ има право с гордост да носи званието: „Най-активен и устойчив партньор на Джуниър Ачийвмънт България  в предприемаческото образование в Република България“ и титлата   „Училище на 21.век“, съобщиха от учебното заведение.  Училището ни получи специалния знак на Джуниър Ачийвмънт България  -паспорт „Училище на 21.век“.   Тази награда ни дава възможност с гордост да използваме логото Future Class Pass, да представяме постигнатите високи резултати  в предприемаческото образование и неговото съответствие със стандартите за качество на световно утвърдената образователна мрежа на  Джуниър Ачийвмънт.

Наградите бяха връчени по време на церемонията по награждаване на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“. С награда се прибра и Учебната компания на училището, която участва в престижното състезание на Учебните компании „Изгряващи звезди“. От 33 финалисти нашата компания „Light“ се класира на 8 място.

            От 11 години СУ„Георги Бенковски“  работи по програмите на JABulgaria. Активно се включва във всички инициативи и дейности. За постигнати високи резултати в обучението по предприемачество училището е награждавано. През 2016 г. получихме плакет за най-активно училище в рамките на Световната седмица на парите 14.03.-20.03.2016 г., а само след една година спечелихме наградата „Предприемаческо училище на България за 2017 г.“

            Натрупаният опит, работата в екип, любовта и вярата в младите хора, партньорството с родителите и всички отговорни институции, осигуриха през изминалите 11 успешни  учебни години условия за  постигане на високо качество на образованието в нашето училище.

Работата по програмите на ДАБ осигурява възможност за нови партньорства с други училища и учители, участието в различни инициативи. Те формират у учениците умения за работа в екип, креативно мислене, познания за бизнеса, Обучението развива предприемаческите нагласи на учениците, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Лилия Чаушева

Лилия Чаушева

13.06.2019 | 02:40

Искам да благодаря на Екипът на Марица за обективността. Винаги са отразявали новините навреме и обективно. Искам да споделя, че се гордея , че съм част от колектива на СУ "Георги Бенковски" град Пазарджик. През всичките тези години съм консултант и ръководител на учебните компании в училище, координатор съм за дейностите, които осъществяваме по предприемачество и имам принос за получаването на тези награди. Давам всичко от себе си и затова през 2018г. станах и Учител на годината по предприемачество през 2018г., където настоящата медия, отрази събитието, за което благодаря. А през 2019 година съм отличена с престижната награда на Министерството на образованието и науката за високи постижения в работата с учениците с почетна грамота „Неофит Рилски“. Училището ни се стреми скромно да постига високи резултати в областта на предприемачеството, но е факт, че на национално ниво сме признати от много партниращи училища и организации. Екипната работа винаги е давала резултат. С което се гордеем. https://pazardjik.marica.bg/naj-dobriqt-uchitel-po-predpriemachestvo-e-ot-su-benkovski-Article-132132.html https://www.facebook.com/sugbenkovski/ http://sougbenkovski.info/ https://www.riopz.com/ Продължавайте да бъдете обективни и да отразявате новините в действителност. Бъдете позитивните медии.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?