Следвайте ни

Стрелча празнува 50 години град и национален курорт

До края на тази седмица ще продължат празненствата, организирани в Стрелча по повод 50-годишнината от обявяването й за град и национален курорт. Тържествата вече започнаха на Илинден, когато в храма „Св. архангел Михаил“ бе отслужена литургия, а на обяд беше раздаден курбан за здраве.

На 26 юли в Историческия музей ще има представяне на литературни произведения, посветени на Стрелча, с начален час 15,00. От 17,00 часа пък е откриването на изложба-пленер „Днешна Стрелча през погледа на творците“.

Кулминацията на празненствата ще бъде на 27 юли. Денят ще започне със състезание по плуване от 10 сутринта. В 16,00 часа ще бъдат традиционните илинденски народни борби. Два часа по-късно в Историческия музей предстои тържественото връчване на званието „Носител на почетния знак на Община Стрелча“.Тази година то е присъдено на Николай Иванов.

В 19,00 часа на изхода на градчето към Панагюрище ще бъде открит постамент „Стрелча – 50 години град и национален курорт“.

Вечерта ще завърши с концертна програма на централния площад „Дружба“, част от която ще бъде награждаването на най-младия и най-възрастния жители на общината. На сцената ще се изявят обичаните изпълнители от ансамбъл „Чинари“. За финала е предвидена празнична заря.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?