Следвайте ни

Стрелча иска заем за ремонта на детската градина

viber icon

Община Стрелча ще иска заем за ремонта на детската градина в градчето. Такова предложение е подготвено и внесено в Общинския съвет от ВрИд кмета Неделка Фингарова. Извънредно заседание по темата предстои днес от 18,00 часа, като предложението ще докладва доскорошният кмет, а сега - заместник на Фингарова Стойно Чачов.

В текста се предвижда поемане на краткосрочен общински дълг чрез сключване на договор за предоставяне на кредит с "Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ" ЕАД за реализацията на проект: "Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на сградата и прилежащо дворно място на ДГ"Д-р Стайко Стайков".

В официално изнесеното съобщение не се съобщават подробности, с изключение на това, че заседанието ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

Новината обаче предизвика светкавична реакция от граждани, които за пореден път обявиха готовност за съпротива. Ето какво гласи призивът им:

Преди няколко дни съобщихме за намеренията на изгонения кмет и „прибран” като заместник-кмет Стойно Чачов да иска съгласието на Общинския съвет за теглене на заем за проваления ремонт на детската градина.
Е, най-лошият ни кошмар е вече реалност. Утре 5 август 2020 г. Общински съвет се събира на извънредно заседание, за да даде зелена светлина на Стойно Чачов да тегли заем, с който да прикрие следите си от провала на ремонта на детската градина по проекта на Държавен фонд „Земеделие” на стойност 1 125 191,71 лв. с ДДС.
Уважаеми съграждани,
В утрешния ден, 5 август, се готви операция по източването на Община Стрелча с най-малко 1 милион лева. Общинското ръководство на Община Стрелча през последните 5 години не само, че не успя да реализира проект за ремонт на детската градина с безвъзмездна помощ от държавата, но ще натовари гражданите на Стрелча със заем, който ще се изплаща от всички нас.
Стрелчани, Община Стрелча има неплатени стотици хиляди левове задължения. Само за изхвърлянето на отпадъци в Регионалното депо в Панагюрище Общината дължи 100 000 лв., не погасени задължения на „ВиК – Стрелча“, разноски по загубени съдебни дела, отделно неплатени сметки, за които нямаме информация.
От утре 5 август 2020 г. Община Стрелча ще натовари гражданите си с нови задължения, заради некадърността, алчността и безхаберието на един определен човек – Стойно Чачов.
Жители на Община Стрелча, задайте си въпроса, когато един проект е спечелен и парите са осигурени, кой е виновен за не изпълнението му, три години?
Защо фирмата строител дава „собствени пари“ – 300 000 лв.? Разбираме, че Чачов обича даренията.
Защо фирмата изпълнител за доставка и монтаж на оборудване е изпълнила поръчката и сумата е покрита от Държавен фонд „Земеделие”, а тази която извършва строително ремонтните дейности не?
Защо родителите останаха пак излъгани и децата станаха заложници на един белатоджия?
Нека покажем, че бъдещето на Стрелча не ни е безразлично!
Нека възпрем източването на парите на Стрелча!
Нека поискаме обяснението на Стойно Чачов за проваления ремонт на детската градина!
"Стрелча не е за продан", цитат на Чачов.
Очакваме Ви утре – 5 август в 17.00 ч. пред Младежки дом Стрелча преди извънредното заседание на Общинския съвет!

Припомняме, че напрежението около неработещата градина тлее вече почти 2 години. Тя бе затворена за ремонт в началото на учебната година през 2018-та. В момента сградата и плочницете са разкъртени и подготвени за строителство, което не е започнало, но и няма как да се осигурят условия за работа с децата, които са около 110. Търси се временно решение с настаняване на три групи, или около 70 малчугани, в базата на местното начално училище.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?