Следвайте ни

Стягат Четвърти национален събор на теснолинейката

viber icon

Задава се Четвъртият национален събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката „С хора и песни край релсите тесни”. Проявата ще се състои на 14-ти август, а организатор на празника е Гражданското сдружение „За теснолинейката“, като . Мястото на събора е избрано неслучайно - най-високата жп гара на Балканите – Аврамово.

„Нека отново бъдем заедно сред чистия планински въздух на Родопа и Рила, да поиграем хорца и да хапнем вкусна скара сред природата на най-високата точка, достигната от железница на Балканския полуостров", приказват организаторите.

Те предлагат и варианти за нощуване -  в курортното село Юндола (7 км от събора), в град Якоруда (15 км от събора), във Велинград (30 км от събора) или на палатка около гарата – без такса! Програмата ще бъде съобразена с разписанието на теснолинейката. домакините обаче апелират да се използва автомобилен превоз, защото влакчето е с ограничен капацитет.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?