Следвайте ни

Стотина излязоха на втори протест в Пазарджик(ВИДЕО+СНИМКИ)

viber icon

С възгласи „Мафия”, „Мутри, вън”, „Оставка”, "Айдуци" и „Всеки ден ще е така до победата”, стотина пазарджиклии излязоха на втори антиправителствен

протест, състоял се тази вечер пред сградата на Община Пазарджик.

За разлика от вчера, този път демонстрацията завърши с шествие до „Тортата”, което по обратния път премина покрай сградата на областната администрация и финишира отново пред Общината. 

Нов нюанс в протеста беше и участието на чисто партийни субекти. На сбирката бяха забелязани народният представител от БСП Надя Клисурска, общинската съветника от столетницата Велина Георгиева, лидерът на „Зелените” в Пазарджик Костадин Деянов, председателят на АБВ Атанас Шопов, както и областният координатор на „Движение 21” адвокат Елена Петкова.

Никои от тях обаче не произнесе реч пред присъстващите.

Между протестърите имаше представители на различни прослойки – банков касиер, амбулантен търговец, месар, спасител на плаж, пенсиониран учител по физическо и други. Присъстваха и млади хора.

В шествието бяха внедрени и цивилни полицаи, а формално демонстрацията бе охранявана от десетина униформени служители на реда. 

Протестът продължи около час, като участниците се зарекоха утре да се съберат отново, солидарни с недоволните от статуковото в столицата и останалите градове от страната.

     

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (2)

Зрител

Зрител

14.07.2020 | 10:13

В шествието стигнаха до 100, но пред общината бяха по малко

Отговори
2 0
Кънчо Путкодеров

Кънчо Путкодеров

14.07.2020 | 08:30

Къде са тези стотина човека? Аз на снимките преброих 10 човека, 5 жени и 7 ченгета.

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?