Следвайте ни

„STOP” на катастрофите поискаха край пътя Септември - Велинград

viber icon

Час и половина продължи насроченият за тази сутрин мирен и мълчалив протест на хора от Септемврийско край кръстовището на пътя за Велинград. 

Първоначалната идея на събралите се през фейсбук участници бе да се блокира цялото кръстовище, но полицията не разреши това. 

Протестиращите се бяха „въоръжили” с табели, със знак „STOP”, който имплицитно трябва да подскаже на институциите, че времето на приказките е свършило и от тях се чакат конкретни мерки за спиране на кръвополитните катастрофи на това злополучно кръстовище. 

„Заради работния ден и ранния час действително не бяхме много, но пък ясно показахме на компетентните да вземат решения институции, че искаме промяна на статуковото – т.е. тук повече да не умират хора по толкова нелеп начин”, коментира общинският съветник от Септември Йордан Кръстев, който е сред инициаторите на мероприятието. 

На мирния протест имаше хора от общинския център и най-близките села. Те бяха подкрепени стоически от кмета на общината Марин Рачев, кметове на кметства, местни общественици и други. 

Протестиращите настояват за изграждане на кръгово движение и светофар, който да се включва при пускане на бариерата на ЖП прелеза. 

Идеята е през другото време светофара да мига в жълто, така че, хем да оказва че важат знаците, хем да насочва допълнително вниманието на шофьорите.

 

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?