Следвайте ни

Сто години навърши велинградчанинът Христо Чотрев

viber icon

100-годишен юбилей отпразнува велинградчанинът Христо Димитров Чотрев. Големият празник стана повод за мило семейно тържество, събрало около една трапеза цялата рода на столетника. Деца, внуци и правнуци бяха дошли, за да го поздравят и да му отправят сърдечни пожелания.

Роден e в село Осеново през 1919 година. Преселил се със семейството си във Велинград. Живее в мир и сговор с близките си.
Сладкодумен разказвач, бай Христо е желан събеседник на млади и стари. С голяма охота разказва за войните, в които е бил активен участник.

Често го питат как се е съхранил така бодър до дълбоки старини и с какво се е хранил. А той отговаря, че млякото и качамакът са били основната му храна.

Много мизерия и несгоди е преживял. От малък бил овчарче. Като навършил 18 години, станал секач и превозвач на трупи. “Свързан съм с гората и продължавам да я обичам и да ходя из нея”, споделя бай Христо пред велинградското издание „Темпо“.

Кметът д-р Костадин Коев също уважи Христо Чотрев. Цветя, торта и почетен плакет получи юбилярът от градоначалника.

„За мен е чест да изразя почитта си към човек с дълъг и богат жизнен път, изпълнен с отговорност и всеотдайност към обществото и семейството. Вашият юбилей е събитие за града ни, което носи уважение и гордост!“- каза д-р Коев.

Той пожела на г-н Христо Чотрев здраве, бодър дух и воля и да споделя своята мъдрост на столетник с младите хора.

„Продължавайте да се радвате на обичта и уважението на своите близки, приятели и роднини, защото именно тези непреходни ценности, са най-важното нещо  в живота!“-допълни още д-р Коев.

С нескрито  вълнение столетникът благодари от сърце за вниманието на кмета и на цялото си семейство, което го подкрепя и уважава и до днес.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?