32
Следвайте ни

Стефан Марков: Време е да се въведе принципът "Който цапа, плаща"

viber icon

Време е и при нас да се въведе принципът за изчисляване на таксата за битови отпадъци "Който цапа, той плаща". Това ни пише Стефан Марков от Пазарджик, който настоява и за по-сериозни санкции за безразборното изхвърляне на боклук, включително и по улици в рамките на Пазарджик. Повод за мнението на пазарджиклията е предстоящото гласуване на нови, по-високи такси за смет, които се очаква да влязат в сила от догодина.

Ето какво гласи писмото му:

По повод публикацията Ви за ново увеличение на такса смет за гр. Пазарджик, смятам че трябва да има промяна в начина на изчисляване на такса смет и да бъде както е в цяла Европа, не да се плаща по данъчна оценка, а за количество изхвърлен отпадък, или "Който цапа, той плаща". Както и да се въведат по-сериозни глоби за изхвърляне на отпадъци и образуване на нерегламентирани сметища. Общината да се отзовава на всички сигнали на добросъвестни граждани, които искат да живеят в един чист и приветлив град. Също така да налага глобите с цялата строгост на закона. Изпращам Ви снимки от кръстовището на ул. "Епископ Дионисий" и ул. "Петър Мусевич" от събота, 25.09.2021 г., за което бях подал сигнал и на телефон 112, но от общината и полицията нямаше никаква реакция да спрат изхвърлянето на отпадъци.

С уважение,

Стефан Марков

*Снимките също са на автора на изпратената ни позиция.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ани

Ани

28.09.2021 | 08:20

И в България закона за местни данъци и такси е да се плаща за килограм смет, но не се спазва , защото някой ще трябва да работи и да си заслужи парите и няма глобени за нарушения.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?